DESCOPERĂ NESTEMATELE NATURII LA PAS

DESCOPERĂ NESTEMATELE NATURII LA PAS

Dacă dorești să descoperi minunata zonă din jurul orașului Sintra poți alege una dintre rutele indicate sau poți explora singur împrejurimile. Una dintre rutele cunoscute te va duce la o mănăstire Capuchin din secolul XVI si la bisericuța Peninha unde se fac pelerinaje. Aici te vei bucura de o priveliște magnifică asupra întregii zone. În 1995 peisajul cultural al orașului Sintra a fost declarat site al patrimoniului mondial UNESCO.

Pe plajele Adraga, Samarra, Praia des Macas și Guincho condițiile sunt ideale pentru practicarea surf-ului și windsurf-ului. Dacă preferați relaxarea nu este nicio problemă deoarece dunele nenumărate oferă liniște și pace. Aici, îți vei putea planifica, în liniște, următoarea drumeție. Sfatul nostru: Harta de drumeții de la echipa Parcului Natural Sintra Cascais. Vei găsi, pe lângă rutele marcate pentru drumeții, și coordonatele GPS exacte pentru 18 locuri de scufundări precum și locuri pentru alpinism, surfing, plaje ideale pentru practicarea inotului dar și opțiuni de cazare. www.mapfox.de/9789892064031.php

Plajele nu sunt singurele atracții turistice. Traseele pe serpentine reprezintă o experiență unică pentru cei ce practică hiking-ul și trekking-ul. La fiecare curbă se dezvăluie o vedere uimitoare asupra golfurilor magnifice și a satelor încăntătoare. Recomandarea noastră este satul artiștilor Azenhas do Mar care este plasat pe marginea stâncilor. Restaurantul Azenhas do Mar, situat deasupra golfului, este un local ce nu trebuie ratat. Deși există o mulțime de locuri minunate, scăldate de soare, vremea se poate schimba. De aceea este bine să ai cu tine jacheta împachetabilă de la Killtec. Aceste jachete ușoare, respirabile, rezistente la vânt și apă pot fi împachetate cu ușurință și puse în orice buzunar.

Cascais combină delectarea cu aventura. Aici poți gusta din viața energică a Lisabonei bucurându-te în acelaș timp de peisajul magic al orasului Sintra. Trenurile pleacă la fiecare 20 minute din stația Cais do Sodre către Cascais. Iar o plimbare cu trenul îți va oferi priveliști uimitoare de-a lungul Tejo, care duce, dincolo de oraș, catre Atlantic. Cascais convinge și prin atracțiile sale culinare cu care te poți delecta în micile taverne Portugheze din orașul vechi sau la bistro „Moules & Gin“ care oferă 10 feluri diferite de mâncare din midii și care pe noi ne-a încântat. Dacă ești în căutarea unui restaurant tradițional portughez de pește îndreaptă-te către „Mar do Inferno“ la periferia orașului Cascais, alegerea preferată a localnicilor în week-end. Pantalonii de bărbați Kanjo sunt opțiunea ideală pentru vizitarea magnificului Cascais deoarece îți asigură confortul într-o ținută cu stil pentru ca tu să te poți bucura de o excursie perfectă în oraș sau o ieșire la plajă unde îi poți transforma în pantaloni scurți datoriră fermoarelor aplicate.