LISABONA, ORASUL LUMINII

LISABONA, ORASUL LUMINII

Capitala ‘albă’ a Portugaliei este un oraș incredibil de viu și creativ, care se bucură de o lungă tradiție în îmbrățișarea, cu entuziasm, a noilor trenduri. Noi am explorat fascinantul oraș împreună cu cele 7 coline ce-l înconjoară și dorim să vă împărtășim câteva secrete. În primul rând avem un sfat fashion pentru excursia în oraș: jacheta noastră îndrăgită din softshell care este minunat de moale și ușoară, fiind, în acelaș timp, rezistentă la vânt.

De la Rua Augusta, luați ascensorul Santa Justa. Acest ascensor uimitor din oțel este un adevărat obiectiv turistic al Lisabonei care te va duce direct în cartierul Chiado. Vă recomandăm un mic ocol spre terasa de deasupra liftului unde vei avea cea mai frumoasă priveliște a orașului și te vei bucura de cea mai bună cafea.

Cartierele Chiado-ului și Bairro Alto, deși sunt situate unele lângă altele, sunt foarte diferite. În timp ce Chiado este ideal pentru plimbările pe timpul zilei când vei putea admira clădirile sale fermecătoare, cafenelele și restaurantele vibrante dar și magazinelor tradiționale care vând specialități locale, Bairro Alto este locul ideal pentru cei care iubesc viața de noapte. Fie că preferați temperaturile mai scăzute din timpul nopții sau aveți parte de vreme care se schimbă brusc, este de preferat să aveți cu dumneavoastră o jachetă de ploaie G.I.G.A. DX. O altă recomandare turistică este să luați funicularul către Gloria și Bica de unde vă veți bucura de priveliști minunate.

De la Sao Pedro de Alcantara mergi către Rua Nova do Cavalho. Această stradă roz este locul de întâlnire pentru toți cei care iubesc viața de noapte. La finalul acesteia vei găsi Piața acoperită Ribeira care a fost construită în 1882 și este cea mai veche si cea mai mare piață acoperită din Lisabona, întinzându-se pe o suprafața de peste 5000 m² și unde se află mai mult de 30 de restaurante.

Fosta piață a hoțillor, așa cum este traducerea în engleză, în centrul Alfamei, a devenit cunoscuta piața de vechituri Feira da Ladra. În fiecare marți și sâmbătă te poți aventura în cautarea de antichități originale. Cafeaua pe care o găsiți aici merită, cu siguranță, un detour, iar ca mijloc de transport poți opta pentru tramvaiul 28 care oprește în apropiere și străbate cartierele turistice Graca, Alfama, Baixa și Estrela. Acesta este și traseul clasic pentru turiști.